05 june 2015, 12:00 views 9636
Marcajul trecerilor de pietoni va fi din plastic rece (VIDEO)
Photo: noi.md
05 june 2015, 12:00 views 9636

Marcajul trecerilor de pietoni va fi din plastic rece (VIDEO)

Anul acesta, pentru marcarea trecerilor pietonale vor fi alocați cu 20-30% mai mulți bani decît anul precedent. Acest anunț a fost făcut de către primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei, notează NOI.md.

„Din păcate, vopseaua nu poate ține mai mult decît jumătate de an și, din această cauză se muncește de mai multe ori pe un loc, ceea ce nu este bine. Astfel, anul acesta se va trece la marcajul pe bază de plastic rece", a menționat Dorin Chirtoacă.

Edilul a specificat că este vorba despre trecerile de pietoni, care se află pe străzile principale și care vor fi marcate cu ajutorul materialului din plastic rece. „Deja în jur de 20 de treceri pietonale au fost amenajate, iar în continuare vor mai fi amenajate atîtea cît ne va arăta situația la fața locului. Cred că vorbim despre minimum o sută de treceri, care vor fi securizate în acest sens în perioada următoare", a adăugat primarul general.

Precizăm că prețul marcajului de plastic este de 3-4 ori mai mare decît al celui de vopsea obișnuită. Pe lîngă aceasta, durata de exploatare a marcajului de plastic este de cinci ori mai mare – de 3 ani și mai mult, acesta fiind suficient de vizibil și iarna, și vara.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
1010 locuitori

Băiuş este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cociulia Nouă și Băiuş. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Băiuș a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.