05 july 2015, 14:17 views 7821
Chirtoca: Chișinăul trebuie dezvoltat așa cum a făcut-o Karl Schmidt
Photo: noi.md
05 july 2015, 14:17 views 7821

Chirtoca: Chișinăul trebuie dezvoltat așa cum a făcut-o Karl Schmidt

Candidatul la postul de primar general al capitalei din partea PCRM, Vasile Chirtoca, a enumerat prioritățile pe care se va baza în gestiunea capitalei. În seara zilei de miercuri, 6 mai, Chirtoca a vizitat ședința Clubului de presă „Rezonanța socială", relatează NOI.md.

„Îmi place mult Karl Schmidt. Acest om, timp de 26 ani, a deținut postul de primar al Chișinăului, din 1877 pînă în 1903. El a făcut foarte multe pentru oraș. Și a făcut aceste lucruri dezinteresat, deoarece a iubit orașul nostru. El se bucura de proiectele realizate. Cred că ne asemănăm", a mărturisit Vasile Chirtoca, intervievat de NOI.md.

Vasile Chirtoca a mai reamintit că, în urmă cu un an, din inițiativa cetățenilor neindiferenți, la Chișinău a fost inaugurat monumentul lui Karl Schmidt.

Credoul principal al candidatului la postul de primar general Vasile Chirtoca va fi renunțarea la orice politică, în afară de cea a orașului: „Nu voi face politică, aceasta a fost una dintre condițiile mele atunci cînd mi-am dat acordul de a candida la postul de primar general", a afirmat Chirtoca.

În ansamblu prioritățile potențialului primar general Vasile Chirtoca țin de punerea la punct a administrării orașului, îmbunătățirea infrastructurii transportului și programele sociale: „Îmi iubesc foarte mult orașul. Însă sînt nevoit să constat că acum la Chișinău nu se hotărăște nici o problemă. Totodată, este evident că toate problemele orașului pot fi soluționate repede și eu știu cum să fac acest lucru", a specificat Chirtoca.

Source: www.noi.md

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
454 locuitori

Crasnîi Octeabri este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Crasnîi Octeabri și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Octeabri alcătuia 454 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Octeabri a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.