13 may 2015, 12:44 views 8174
PCRM a lansat campania electorală în formatul unei sărbători (Video)
13 may 2015, 12:44 views 8174

PCRM a lansat campania electorală în formatul unei sărbători (Video)

Printr-un concert festiv a demarat marți, 12 mai, campania electorală a comuniștilor din Moldova, relatează NOI.md. Pe scena Teatrului de Operă și Balet, plin de spectatori, au apărut cei mai buni interpreți naționali, inclusiv maestrul Constantin Moscovici. În partea introductivă a fost prezentat candidatul partidului la postul de primar general al municipiului Chișinău, echipa lui de candidați în Consiliul Municipal, precum și programul viitorului primar.

Din noua echipă a candidaților în organele administrației municipiului (primarul general, primarii suburbiilor, consilierii municipali) fac parte circa cincizeci de persoane și doar opt dintre ele sînt consilieri municipali în exercițiu.

Reamintim că în urma tragerii la sorți, comuniștii au obținut primul loc în buletinul de vot la alegerile primarului general al Chișinăului și consilierilor municipali ai primăriei capitalei din 14 iunie.

Programul cu care se lansează la alegeri echipa reînnoită a PCRM a fost prezentat de candidatul la postul de primar general al capitalei Vasili Chirtoca. După alegerea lui, pe capitală și locuitorii ei îi așteaptă schimbări radicale. Chirtoca a promis să organizeze în termeni restrînși serviciile municipale și drept urmare să obțină reducerea tarifelor acestor servicii.

Totodată, împreună cu un program social amplu și un complex de măsuri economice pentru salvarea orașului și dezvoltarea infrastructurii, în programul lui Vasili Chirtoca s-a găsit loc și pentru propunerile de reafirmare a Chișinăului în calitate de atracție turistică.

Însă principalele eforturi se vor axa pe atragerea tineretului: „Trebuie să schimbăm tendința spre afluxul celor mai talentați tineri din țară. Vom reuși să-i interesăm și ei vor rămîne să locuiască la Chișinău, iar cei care au plecat își vor dori să revină", a promis Vasili Chirtoca.

Source: www.noi.md

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1813
Populația:
13756 locuitori

Taraclia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Taraclia. Amplasat în sudul stepei Bugeacului, pe partea stîngă a rîului Lunguţa, oraşul Taraclia este situat la o distanţă de 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului Taraclia constituie 13756 locuitori. Localitatea Taraclia a fost înfiinţată în anul 1813 de colonişti moldoveni, bulgari şi găgăuzi care s-au strămutat din teritoriile de dincolo de Prut şi Dunăre.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.