13 may 2015, 15:00 views 6446
Chirtoca: Îi invităm spre colaborare pe cei tineri, capabili, talentați și curajoși
13 may 2015, 15:00 views 6446

Chirtoca: Îi invităm spre colaborare pe cei tineri, capabili, talentați și curajoși

Candidatul din partea PCRM, Vasili Chirtoca, a relatat în timpul prezentării programului său, în seara zilei de 12 mai, despre pașii concreți în domeniul politicii sociale, bugetare și de tineret a capitalei, care vor fi întreprinși imediat după alegerea lui în postul de primar general al capitalei, relatează NOI.md.

Vasili Chirtoca și echipa sa promit că după alegerea în postul de primar general al municipiului Chișinău va acorda o atenție deosebită susținerii tineretului, pentru a exclude exodul de cetățeni din oraș și din țară. Vor fi elaborate programe sociale menite, în primul rînd, să atragă tineretul.

Vasili Chirtoca a trecut în revistă planurile de creare a unei companii municipale de ipotecă, capabilă să asigure chișinăuienii cu locuințe în baza unor credite pe termen lung cu o dobîndă scăzută (de pînă la 25 de ani, cu o dobîndă de 7 la sută anual). Realizarea acestor proiecte sociale va permite crearea unor noi locuri de muncă în capitală și suburbii.

În afară de terenurile sportive și cele de joacă bine amenajate, Chirtoca intenționează să construiască în sectoarele și suburbiile orașului centre comerciale moderne, ale căror suprafețe vor permite debarasarea de tarabe; în fiecare sector și localitate din suburbie vor apărea stadioane și săli de sport cu piscine, precum și va fi soluționată, în sfîrșit, problema stadionului orășenesc.

Un aspect important abordat de Vasili Chirtoca este atragerea la Chișinău a fluxurilor turistice: „Probabil că în momentul de față Chișinăul este singura capitală din lume în care nu sînt prezente rețelele mari ale hotelurilor internaționale. Intenționăm să soluționăm această problemă", a spus Vasili Chirtoca.

Candidatul la postul de primar al capitalei intenționează să pună la baza activității de succes a noii echipe a municipiului Chișinău parteneriatul eficient cu businessul privat. Acesta va permite să se repartizeze mai corect mijloacele bugetului municipal și va asigura fluxul de investiții private în gospodăria capitalei. În schimb capitala va acorda businessului mic și mijlociu susținere multilaterală. Vasili Chirtoca i-a chemat pe locuitorii orașului la colaborare.

„Orașul are nevoie de cei care vor beneficia de infrastructura restabilită de noi. Chișinăul are nevoie de locuitori înstăriți. Și toți locuitorii capitalei trebuie să devină așa. Îi invităm spre colaborare pe cei tineri, capabili, talentați și curajoși. Ei nu trebuie să plece, vom construi împreună orașul nostru", a spus Vasili Chirtoca.

Ceremonia oficială de prezentare și lansare a programului candidatului la postul de primar general al municipiului Chișinău Vasili Chirtoca, promovat în această funcție de PCRM, a avut loc marți, 12 mai, în incinta Teatrului de Operă și Balet.

Source: www.noi.md

Keywords:

2015 , alegeri , primaria , Chisinau

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4210 locuitori

Varniţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul Varniţa este aşezat pe malul drept al Nistrului, la mică depărtare de cetatea Bender și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 4210 locuitori. Satul Varniţa este atestat documentar pentru prima oară la 15 ianuarie 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.