21 august 2015, 11:37 views 13336
Ansamblul „Codreanca” nu poate intra în „casă” (Foto, Video)
21 august 2015, 11:37 views 13336

Ansamblul „Codreanca” nu poate intra în „casă” (Foto, Video)

La întoarcere din Germania, unde au participat la un concurs internațional, ansamblul „Codreanca" a fost răsplătit de către autorități și muncitor pentru cele 9 medalii, dintre care două de aur, nu cu pâine și sare, cum se cuvine învingătorilor, ci cu blocarea intrării pe teritoriu.

Potrivit sporter.md, în această dimineață, când autocarul cu dansatori și antrenori a ajuns la Chișinău după lung drum, au ajuns să fie nevoiți să depășească instalațiile de beton lăsate de către muncitorii, de lângă care construiesc o clădire. Compania de construcții responsabilă susține, că are documental dreptul să construiască o clădire cu 15 nivele chiar în fața clubului, astfel blocând trecerea mașinilor și autobuzului, care necesită revizii tehnice, parcare și care aparține legal ansamblului.

La dorința directorului clubului, Petru Gozun, de a demonstra actele ce confirmă legalitatea acestor fapte, constructorii au ridicat din umeri, astfel a fost chemată poliția, care susține că totul este legal și mai mult, actul este semnat de vice-primarul Chișinăului, Nistor Grozavu.

Analizând proiectul, absolut evidente sunt unele încălcări majore, cum ar fi obligațiunea ca fiecare construcție să fie amplasată la minim 150m de la parcuri, în această situație distanța nu depășește 15 m, numărul locurilor de parcare obligatorii pentru un bloc locatar cu 144 apartamente, prezent în proiect nu ajunge nici la jumătate, ne mai vorbind de copacii, care au fost defrișați ilegal.

Amintim, că anterior „Codreanca" a reuşit să cîştige campionatele mondiale la dansuri sportive în anii 1998, 2000, 2003, 2008 și 2009, de patru ori au fost campioni ai Europei: 1998, 2000, 2003 și 2006. În 2011 „Codreanca" a cîștigat Medalie de aur la Campionatul Mondial de Tineret la dans sportiv.

Source: orasulmeu.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1125 locuitori

Holoşniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Holoşniţa și Cureşniţa. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Holoșnița a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.