17 september 2015, 12:21 views 7127
Chişinăul, alături de peste 300 de oraşe, va sărbători Noaptea Cercetătorilor
17 september 2015, 12:21 views 7127

Chişinăul, alături de peste 300 de oraşe, va sărbători Noaptea Cercetătorilor

Chişinăul, alături de peste 300 de oraşe din Europa va sărbători „Noaptea Cercetătorilor Europeni". Călătoria în lumea ştiinţei va avea loc la data de 25 septembrie şi se va desfăşura în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM).

În acest an, vizitatorii se vor bucura de experimente inedite, concursuri fascinante, proiectări, workshop-uri interactive şi un program artistic pe măsură. În acelaşi timp, va exista un târguşor ştiinţific dedicat în totalitate copiilor, unde se vor desfăşura activităţi practice şi distractive pentru cei mici.

Sărbătoarea europeană a ştiinţei are ca scop promovarea oamenilor din domeniul ştiinţei, dar şi familiarizarea publicului larg cu activităţile practicate de cercetători.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni 2015" este un proiect finanţat de Comisia Europeană şi face parte din seria evenimentelor Marie Curie, un program UE pentru susţinerea cercetătorilor. În Republica Moldova acesta este la cea de-a doua ediţie şi este organizat sub egida Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Centrului Proiecte Internaţionale, AQA Logistic şi DAS Solutions.

Source: trm.md

Keywords:

Chisinau , Europa , tehnologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.