25 january 2016, 09:56 views 8924
Lică Sainciuc în filmul documentar „333 de intersecții ale Chișinăului vechi” (Video)
25 january 2016, 09:56 views 8924

Lică Sainciuc în filmul documentar „333 de intersecții ale Chișinăului vechi” (Video)

„Faceți o plimbare împreună cu pictorul Lică Sainciuc în trecul orașului Chișinău", este îndemnul filmului documentar „333 de intersecții ale Chișinăului vechi", realizat de o absolventă a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Natalia CEBAN, absolventa Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Arte Dramatice și Cinematografie, Catedra Multimedia, clasa Mircea CHISTRUGĂ, a realizat filmul documentar „333 de intersecții ale Chișinăului vechi" pentru lucrare de licență. Lică SAINCIUC a avut o contribuție inestimabilă în exploararea trecutului orașului Chișinău.

Această lucrare de licență a fost realizată în anul 2012, însă abia acum a descoperit-o.

Lică SAINCIUC povestește și desenează în creion construcția caselor din trecutul îndepărtat al Chișinăului, despre bisericile din oraș și centrul acestuia.

„Casele să făceau din bârne, se acopereau cu șindrilă și pereții cu nuiele, se dădea cu lut, apoi se văruia. Toți străinii care veneau la Chișinău credeau că sunt case din piatră", povestește Lică Sainciuc, coordonator al colecției „Codobelc", autorul și pictorul volumelor pentru copii: „Alfabetul cu povești", „Albinuța", „Scufița Roșie", „Cenușăreasa" și actorul principal al filmului documentar „333 de intersecții".

Casa pârcălabului. Ea se deosebea de restul, fiindcă era mai mare și mai frumoasă decât celelalte locuințe.

În secolul al XVII-lea era doar o singură biserică, Sfântul Nicolae. Începând cu secolul al XVIII-lea numărul lor crește.

Source: www.stiripozitive.eu

Keywords:

film , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.