27 january 2016, 11:26 views 9662
Ce ascund serele de la Grădina Botanică din Chișinău
27 january 2016, 11:26 views 9662

Ce ascund serele de la Grădina Botanică din Chișinău

O adevărată oază tropicală în mijloc de iarnă. Cam așa sunt serele de la Grădina Botanică din Chișinău. Deși afară sunt multe grade sub minus, cele 3.000 de specii de plante aflate în sere, de prin colțurile lumii, se dezvoltă ca în mediul lor natural.

Sunt trei mii la număr, tropicale și subtropicale, dintre care 800 doar de cactuși. Acesta este patrimoniul pe care îl ascunde Grădina Botanică în serele sale.

Toate plantele au nevoie de o îngrijire specială, pe care personalul le-o acordă cu mare dragoste.

Deși este vorba despre o colecție bogată, unele specii fiind unice, totuși condițiile în care acestea cresc nu sunt tocmai adecvate.

Admirați mai sus, într-o galerie foto realizată de Igor Rotari, câteva specii de plante din serele grădinii.

Source: unimedia.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.