28 february 2016, 13:30 views 9045
La Chişinău se lansează primul club de femei Inner Wheel
28 february 2016, 13:30 views 9045

La Chişinău se lansează primul club de femei Inner Wheel

Una din cele mai mari organzaţii feminine de voluntariat, Inner Wheel, s-a lansat sâmbătă, 27 februarie, la Chişinău. Membrele clubului îşi propun să desfăşoare proiecte de susţinere pentru copii cu cerinţe speciale, bătrâni nevoiaşi, dar şi pentru alte categorii defavorizate.

Preşedintele-fondator al clubului, Inga Albu, a declarat pentru IPN că astfel de cluburi precum Inner Wheel Chişinău au fost lansate demult în aproape în toate ţările lumii. Întrebată de ce la Chişinău, Inner Wheel este lansat abia acum, Inga Albu a spus că de multe ori, în Republica Moldova sunt promovaţi doar bărbaţii. Însă, prin intermediul acestui club, femeile vor avea posibilitatea să ajute societatea, să-şi arate altruismul şi respectul faţă de semeni.

Secretarul clubului, Elvira Leahu, a spus că în cadrul Inner Wheel Chişinău, membrii propun diverse proiecte pentru a le oferi ajutor celor din jur. Este vorba despre proiecte de ajutorare a copiilor cu nevoi speciale, a bătrânilor nevoiaşi etc. Ulterior, proiectele sunt votate de către membrii clubului, iar proiectul care obţine cele mai multe voturi este implementat în primul rând. Pentru a realiza un astfel de proiect, membrii clubului urmează să organizeze diverse campanii, să aducă problema abordată în atenţia publică şi să stabilească modalităţile prin care pot oferi ajutor persoanelor vizate în proiect.

Astfel, chiar după lansarea oficială a Inner Wheel Chişinău, reprezentantele clubului au spus că va fi organizat un spectacol muzical cu participarea interpreţilor autohtoni. Fondurile adunate în cadrul evenimentului vor fi direcţionate către Centrul de resurse şi abilitare pentru copiii cu autism.

La etapa actuală, clubul Inner Wheel Chişinău numără 20 de membre, femei care vin din diferite domenii de activitate. La nivel mondial, International Inner Wheel este una din cele mai mari organzaţii feminine de voluntariat. Femeile, care sunt membre ale clubului Inner Wheel, învaţă să îşi dezvolte calităţile de integritate personală. De asemenea, prin intermediul activităţii desfăşurate în cadrul clubului, femeile au posibilitatea să înveţe importanţa autoresponsabilizării şi a muncii susţinute.

Source: www.ipn.md

Keywords:

club , femei , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.