13 april 2016, 16:30 views 6816
Compania Tesla planifică să deschidă și la Chișinău o stație de alimentare cu energie
13 april 2016, 16:30 views 6816

Compania Tesla planifică să deschidă și la Chișinău o stație de alimentare cu energie

Compania Tesla planifică în acest an să extindă reţeaua de staţii de alimentare cu energie electrică la nivel global, scrie ZUGO cu referire la autoblog.md.

Veste bună pentru cei care deja au o mașină Tesla sau care își doreau să achiziționeze una. În curând, se va deschide și în Chișinău o stație de alimentare cu energie electrică. Totodată, compania vrea să deschidă și alte stații în Europa, precum în Polonia, Cehia, Spania, Italia, ţările din Balcani, dar şi în partea de vest a Turciei.

Stațiile de alimentare instalate actualmente în SUA, Canada, Europa Occidentală, China, Japonia și în Australia pot fi observate mai jos:

În prezent, în lume există 613 staţii de alimentare numite Supercharger stations, acestea având un număr total de 3.628 de pompe de combustibil. Un sedan Tesla Model S poate parcurge între 420 şi 505 kilometri de drum cu ajutorul acumulatorilor încărcaţi complet, în funcție de versiunea automobilului.

Reîncărcarea bateriilor timp de jumătate de oră asigură un parcurs de 270 de kilometri. Pentru ca acumulatorii să se încarce complet de la un modul Supercharger este nevoie de o oră şi 15 minute.

Amintim că, în acest an, a fost surprins un astfel de automobil pe străzile din Chișinău, însă care ulterior a fost implicat într-un accident, mașina fiind avariată doar la câteva zile după ce a fost văzută pentru prima dată.

Source: zugo.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
248 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 248 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.