18 april 2016, 11:25 views 7339
La Chișinău s-a desfășurat Maratonul Internaţional (Video)
18 april 2016, 11:25 views 7339

La Chișinău s-a desfășurat Maratonul Internaţional (Video)

Cei peste 15 mii de participanţi au parcurs distanţele de trei, 10, 21 şi 42 de kilometri, în cadrul celei de-a doua ediţii a Maratonului Internaţional de la Chişinău.

De la grandiosul eveniment nu au lipsit sportivi de performanţă, interpreţi, dar şi politicieni.

La Maraton au participat sportivi de toate vârstele. Premiul pentru cel mai tânăr atlet i-a revenit lui Ionel Mărgineanu care are 7 ani. Câştigătorul cursei de 3 kilometri a devenit Oleg Havceschi, în vârstă de 77 de ani, veteran al războiului din Irak.

Cursa de 42 de kilometri a fost câştigată de moldoveanul Vitalie Gheorghiţă, membru al lotului naţional de atletism: "Concursul a fost unul foarte greu pentru mine. Am un sezon încărcat, practic am avut competiţii în fiecare weekend. Nu eram odihnit, dar am dat totul ce am mai bun în mine."

La întrecere au participat atleţi din toate colţurile lumii, sportivi de performanţă din Moldova, dar şi interpreţi.

"A fost super! Cred că am doborât recordul personal. Eu susţin modul sănătos de viaţă, iubesc sportul", a spus luptătorul K-1 Maxim Bolotov.

"A fost neaşteptat de uşor, deoarece am alergat pentru prima dată pe distanţa de 10 kilometri", a spus inetrpretul Pasha Parfeni.

Pe lângă sportivii de performanţă, la start s-au aliniat toţi cei care au avut şi chef de distracţie. Unul dintre participanţi a venit la maraton deghizat într-un tomberon: "Am vrut să arăt oraşului că trebuie să aruncăm gunioul în tomberon. Să nu facem mizerie pentru noi locuim aici. Trebuie să menţinem oraşul curat pentru a nu fi poluat aerul."

Printre participanţi s-au numărat şi politicieni. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a alergat alături de fiul său, Daniel: "Nu a fost uşor, dar extraordinar de bine. Astfel de activităţi trebuie încurajate foarte mult, mai ales că şi micuţii au simiţit ce ce înseamnă un maraton."

"Este foarte important pentru că maratonul reprezintă o formă de promovarea a culturii sportului. La a doua ediţie e maratonului există o rezonanţă în rândul societăţii", a spus Victor Zubcu, ministrul Tineretului şi Sportului.

Constantin Ţuţu a fost singurul deputat moldovean care a alergat pe distanţa de 42 kilometri:"A fost o provocare serioasă, serioasă pentru mine. A fost ceva super pentru mine. Mă bucur ca am trecut de la centura la medalie."

Organizatorii au rămas mulţumiţi şi au promis că, anul viitor, maratonul va avea loc toamna.

"Vedeţi câţi oameni sunt aici? Toţi au aşteptat aşa eveniment, nu noi i-am adunat. Ei aveau nevoie de un imbold. Vedeţi, toţi au ieşit în stradă şi spun că asta e ceea ce şi-au dorit", a spus organizatorul Dmitri Voploşin.

După kilometrii parcurşi, participanţii au avut parte de masaj şi duş rece.

La cea de-a doua ediţie a Maratonului Internaţional Chişinău au fost participanţi din aproximativ 50 de ţări.

Source: www.publika.md

Keywords:

Chisinau , maraton , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
707 locuitori

Hîjdieni este un sat din cadrul comunei Berezlogi, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 707 oameni. Satul Hîjdieni a fost menționat documentar în anul 1430.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.