07 november 2016, 16:35 views 9290
La Grădina Zoologică s-au născut trei pui de rîs și unul de zebră
07 november 2016, 16:35 views 9290

La Grădina Zoologică s-au născut trei pui de rîs și unul de zebră

La Grădina Zoologică din Chișinău au mai apărut cîțiva locuitori. Lumina zilei au văzut-o trei pui de rîs și unul de zebră. Animalele pot fi deja observate de către vizitatori. De curînd la Grădina Zoologică au venit și 12 animale din Indonezia, transmite ProTV.

„E atît de trist ce se întîmplă acolo, încît îți vine să le plîngi de milă bietelor viețuitoare. Un urs înconjura continuu cuşca de un metru pătrat, răsuflînd greoi. Abia putea să se intoarcă – el e cît jumătate din celula aceea – aveam impresia că se sufocă acolo. Peste două rînduri de gratii ruginite un alt urs zăcea pe podeaua murdară într-un miros greu de suportat. Cele mai multe dintre animalele mari sînt ca şi leşinate, fără vlagă. Lupul nu e deloc fioros, aşa cum i-am citit Emiliei din cărți. Dimpotrivă – e slab, chircit şi parcă speriat. Iar vulpea cea şireată e hămesită şi ea. Ne-am mirat cum de mai sînt albe lebedele în apa neagră, mîloasă şi puturoasă. Totuşi, ne-am bucurat de păuni – că sînt colorați şi mîndri şi de papagalii care cîntau întruna.

– Mami, de ce stau animalele la închisoare? Au făcut ceva rău?

Probabil, e mai rău decît la închisoare, dar am încercat să leg o explicație că sînt acolo pentru ca noi să le admirăm şi să ne bucurăm. Oare? Dar dacă nu avem bani şi nu putem, de ce insistăm să ținem în agonie atîta o grădină zoologică-monstru?" scrie Sorina Obreja de la ProTV pe profilul său de Facebook.

Sursa: diez.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
972 locuitori

Verejeni este un sat din cadrul comunei Lencăuţi, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ocnița și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 972 de oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.