15 july 2016, 10:46 views 5017
Capelă militară, inaugurată la o unitate de carabinieri
15 july 2016, 10:46 views 5017

Capelă militară, inaugurată la o unitate de carabinieri

La unitatea de carabinieri 1002 din capitală a fost inaugurată o capelă militară. Lăcaşul cu Hramul „Minunea Sfîntului Arhanghel Mihail" a fost renovat chiar de membrii unităţii, fiind sfinţit de un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Vladimir.

Capela de pe teritoriul unităţii a fost înfiinţată în 2007, însă în ultima perioadă nu a funcţionat deoarece necesita reparaţii. Pentru a readuce lăcaşul la viaţă, militarii, împreună cu mai mulţi oameni de bună credinţă au pus mînă de la mînă, astfel încît a fost amenajată intrarea şi înălţată o răstignire.

Potrivit comandantului Trupelor de Carabinieri, Ion Ţurcanu, s-a efectuat o reparaţie capitală şi s-a înălţat o răstignire sfîntă pentru a oferi posibilitatea militarilor să viziteze acest locaş.

„Biserica este un lucru foarte bun pentru că atunci cînd este o sărbătoare, îţi mai aduci aminte de casă, vii să te rogi pentru părinţi". „Am reparat biserica ca să avem unde ne ruga". „Mai mult pentru noi, ca să ne putem linişti sufleteşte şi moral", spun ostaşii.

La ceremonie a participat şi ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, care a declarat că efortul militarilor este binevenit. „Lăcaşul este un sprijin de care avem nevoie zilnic în serviciul ce îl prestăm. Sper că părinţii care au văzut această liturghie vor fi mai liniştiţi şi mai siguri că copiii lor sînt în siguranţă", a specificat Alexandru Jizdan.

Costul lucrărilor de renovare a fost de aproximativ 40 de mii de lei.

Source: trm.md

Keywords:

carabinieri , militari , religie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.