27 october 2016, 11:30 views 6395
Zidurile fostului stadion republican prind o nouă viață
27 october 2016, 11:30 views 6395

Zidurile fostului stadion republican prind o nouă viață

Un nou proiect dedicat aniversării celor 25 de ani de Independență a Republicii Moldova a fost lansat săptămîna curentă.

Acesta constă în realizarea lucrărilor de picturi murale pe zidurile fostului stadion republican din capitală.

Astfel, datorită proiectului, susținut de Ministerul de Externe, vor continua lucrările de pictură murală pe zidurile Stadionului Republican. Zidul se va transforma într-o galerie de picturi în aer liber, cu motive tradiționale atît moldovenești, cît și internaționale.

Noile picturi vor începe a prinde viață în primăvara anului 2017 și se vor extinde și în alte spații publice ale orașului.

Prin intermediul acestui proiect, artiștii plastici locali vor putea colabora cu pictori din țări străine precum SUA, Polonia, care la fel se vor implica în realizarea picturilor.

Source: www.noi.md

Keywords:

stadion , pictura , Chisinau

Comments

 (1)
  • #1 sergey Reply Quote selected
    могли бы подумать и о реконструкции стадиона, не обязательно делать супер можно по проще для народа , чтоб бегал и прыгал, для детей....
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
500 locuitori

Piscăreşti este un sat din cadrul comunei Sîrcova, raionul Rezina. Satul Piscărești este situat la o distanță de 16 km de orașul Rezina și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 500 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.