03 december 2017, 14:00 views 7206
Deșeurile din copaci rămîn pe seama locuitorilor Capitalei
03 december 2017, 14:00 views 7206

Deșeurile din copaci rămîn pe seama locuitorilor Capitalei

O nouă imagine mai puțin plăcută poate fi urmărită în capitală odatăcu sosirea primăverii. Pe ramurile a zeci de copaci din capitală atîrnă deșeuri și mizerie.

Astfel de „tablouri" pot fi văzute atît în parcurile, cît și în curțile blocurilor locative din capitală. Odată cu topirea zăpezii, deșeurile neevacuate din toamnă „prind viață" datorită vîntului și ajung să atîrne peste tot.

Solicitat de NOI.md, șeful Întreprinderii Municipale "Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Eliferii Haruță a declarat că muncitorii întreprinderii evacuează aceste deșeuri, doar că nu ajung chiar pînă în vîrful copacilor.

„De obicei, astfel de situații se întîmplă cînd sînt vînturi mari. Avem autospeciale, dar acestea sînt antrenate la defrișarea și curățirea arborilor, nu în evacuarea deșeurilor. În curțile blocurilor locative, unde gunoiul este aruncat de la balcon, peste geam și ajunge în copaci, să răspundă locatarii", a menționat Hăruță.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , copac , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
1914 locuitori

Pecişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Pecişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 33 km de orașul Rezina și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1914 oameni. Satul Peciște este menționat documentar în anul 1470.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.