08 july 2017, 14:15 views 5158
Pregătirea fondului locativ din capitală pentru sezonul rece este în toi
08 july 2017, 14:15 views 5158

Pregătirea fondului locativ din capitală pentru sezonul rece este în toi

Pregătirea fondului locativ din capitală pentru sezonul rece este în toi. Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat luni, 7 august, în ședința operativă de la Primărie, că pînă în prezent s-au realizat lucrări de profilaxie și spălare a sistemelor inginerești în proporție de mai bine de 50%.

Șeful Direcției a menționat că lucrările de profilaxie urmează să fie finalizate pînă la jumătatea lunii septembrie. Situația rămîne a fi mai complicată la efectuarea lucrărilor de reparație a acoperișurilor. Licitația de contractare a lucrărilor a fost desfășurată, însă agenții economici care au propus prețul mai mic solicită anularea rezultatelor. Acum se poartă discuții. În cazul în care nu se va ajunge la un consens, se va merge în instanță.

Cît privește salubrizarea, Petru Gontea spune că se desfășoară în ritm normal. În ultimele trei săptămîni, la platformele pentru colectarea deșeurilor s-a atestat o situație ceva mai complicată întrucât autospecialele au fost implicate în lucrări de salubrizare și amenajare la Țînțăreni. Însă problema a fost depășită.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2860 locuitori

Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.