26 september 2017, 14:51 views 15217
Vasile Chirtoca: Există o diferență între arestarea directorului școlii și ajutorul acordat copiilor?
26 september 2017, 14:51 views 15217

Vasile Chirtoca: Există o diferență între arestarea directorului școlii și ajutorul acordat copiilor?

După publicarea pe www.deschide.md a informației privind arestarea directorului Gimnaziului-internat nr.3 din Chișinău, Igor Sandler, în care este menționată compania DAAC Hermes – sponsorul instituției date de învățămînt, redacția portalului www.noi.md a solicitat un comentariu de la președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca.

NOI.md: Stimate Domnule Chirtoca, cum credeți, de ce colegii noștri de la portalul www.deschide.md, publicînd informația despre dosarul penal, au menționat compania Dvs.?

Vasile Chirtoca: Angajații noștri mi-au atras atenția asupra acestei știri (deși eu nu accesez portalul www.deschide.md pentru a mă informa). Aveți dreptate, într-o informație pur infracțională este pomenită activitatea de sponsor a unei companii din grupul DAAC Hermes – DAAC Sistem Integrator, care ani îndelungați, cu mult înainte de a fi numit dl Sandler director, acordă asistență copiilor orfani și gimnaziului în cauză. Așa cum obișnuim, fără publicitate și afișaj.

Apare întrebarea: de ce a fost făcută această încercare de a discredita compania noastră? Cine are nevoie de aceasta? Pot doar să ghicesc, însă îmi amintesc un caz cînd dl Sandler m-a telefonat cu rugămintea de a interveni, în calitatea mea de consilier municipal, în încercarea precedentei șefe a Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului a Consiliului municipal Chişinău, Svetlana Chifa, de a perfecta adoptarea a doi copii de la Gimnaziul-internat nr.3 de către o familie din străinătate. Această tentativă a fost făcută contrar dorinței copiilo, de aceea, fracțiunea noastră și alți consilieri ne-am implicat și am împiedicat această nelegiuire. În urma cercetării ulterioare a activității acestei subdiviziuni a Primăriei, efectuate de Consiliul municipal (CMC), dna Chifa a fost nevoită să demisioneze. Posibil, cineva a fost nemulțumit de aceasta și dl Sandler s-a ales cu dușmani, care "îl sapă". Am certitudinea că ancheta va descoperi cine se ocupă cu traficarea copiilor în această țară și cine încearcă să prevină asemenea activități.

NOI.md: Veți adresa o pretenție portalului în cauză ?

Vasile Chirtoca: De aceasta se preocupă juriștii noștri, care consideră că informația privind un dosar penal, în care cea mai mare parte este consacrată activității noastre de sponsorizare merită o atenție sporită. Nu înțeleg ce "terci" trebuie să fie în capul celui care a făcut legătura între două genuri de activitate total opuse – cea criminală și cea de binefacere. Posibil, conducerea www.deschide.md sau cei care au aprobat acest material, vor găsi posibilitatea să-și explice public poziția sau, tot public, să-și ceară scuze de la compania DAAC Hermes.

Asta dacă acești oameni au, barem, un dram de curaj.

Source: noi.md

Keywords:

Vasilii Chirtoca , arest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1921 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hlinaia este situat la o distanță de 7 km de orașul Edineț, la 15 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1921 de oameni. Satul Hlinaia pe Racovăț, din ținutul Hotin, este atestat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.