11 october 2017, 15:36 views 47103
Dorin Chirtoacă, eliberat sub control judiciar (Video)
11 october 2017, 15:36 views 47103

Dorin Chirtoacă, eliberat sub control judiciar (Video)

Primarul general suspendat, Dorin Chirtoacă, a fost tranferat din arest la domiciliu sub control judiciar pe un termen de 30 de zile. Demersul procurorilor anticorupție a fost respins astăzi, 10 noiembrie, de magistratul Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), Alexandru Negru.

Potrivit legii, însă, hotărîrea în cauză poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 3 zile. „Prin încheierea de astăzi, a fost respins demersul procurorilor anticorupție și modificată măsura sub formă de arest la domiciliu. Voi studia hotărîrea și voi decide aferent dacă aceasta va fi contestată sau nu", a declarat procurorul de caz, Victoria Furtună.

Realitatea.md amintește că Dorin Chirtoacă este învinuit în dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău", unde figurează mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Capitalei, precum Nistor Grozavu, cercetat în stare de libertate, și Igor Gamrețchi, condamnat deja pe această cauză la doi ani de închisoare cu suspendare de prima instanță - sentință pe care instanța de recurs a modificat-o în 3 ani de închisoare cu suspendare.

Acesta a fost reținut pe data de 25 mai, iar la 28 iulie, a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție, funcția fiind preluată de viceprimarul Nistor Grozavu și, ulterior, transmisă fostei șefe de la Gas Natural Fenosa, Silvia Radu.

Pînă în prezent, s-a aflat în arest la domiciliu, însă, de azi, primarul suspendat este eliberat sub control judiciar până pe data de 10 decembrie, fiind obligat să se prezinte în instanță luna viitoare pentru a se decide în privința prelungirii sau modificării măsurii aplicate.

Source: realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
2729 locuitori

Boşcana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Boşcana şi Mărdăreuca. Satul este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Criuleni şi la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Boşcana constituie 2729 de oameni. Prima atestare documentară a satului Boşcana datează din 12 martie 1572.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.