22 august 2018, 09:35 views 8660
În Capitală vor fi renovate şi redeschise mai multe grădiniţe
22 august 2018, 09:35 views 8660

În Capitală vor fi renovate şi redeschise mai multe grădiniţe

Peste 1.000 de locuri vor fi create în grădiniţe în următorii doi ani, în Capitală. Autorităţile municipale planifică să redeschidă şi să lărgească cinci instituţii de educaţie timpurie, care anterior au fost date în arendă şi au rămas în paragină.

Pînă acum, s-au alocat peste trei milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor, iar o grădiniţă va fi renovată printr-un parteneriat public privat.

Una din instituţiile care va fi redeschisă în 2019, este cea de pe strada Nicolae Costin. Pînă în anul 2006, clădirea a fost dată în arendă unei şcoli private.

Municipalitatea a semnat deja un parteneriat cu un agent economic care va efectua lucrările de renovare. După redeschidere, grădiniţa va rămîne publică.

"Prevede reabilitarea, reconstrucţia integrală a blocului de grădiniţă. Noi, ca municipiu, venim cu contribuţia noastră doar de mobilier", a precizat Ruslan codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Iar grădiniţa nr.112 din sectorul Botanica va fi mărită. Un bloc de pe teritoriul instituţiei, în care a fost o şcoală primară, va fi renovat şi vor fi create încă cel puţin şapte grupe noi. În prezent, aceasta are 16 grupe cu predare în limba rusă şi romînă.

Potrivit primarului interimar al Capitalei, în următorii doi ani vor mai fi deschise şi grădiniţele 198, 28 şi 48.

"Eu sper că şi Consiliul Municipal, în cazul în care noi vom veni cu priorităţi exacte de finanţare per grădiniţă, ne va susţine demersurile, pentru că este necesitate de a redeschide grădiniţe şi a le reîntoarce la municipiu", a declarat Ruslan Codreanu.

În municipiul Chişinău activează 159 de instituţii preşcolare, care sînt frecventate de peste 38 de mii de copii.

Source: publika.md

Keywords:

capitala , grădiniţa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.