29 september 2019, 09:40 views 3264
Analiza problemelor sectorului construcțiilor din mun. Chișinău. Partea a 3-a
29 september 2019, 09:40 views 3264

Analiza problemelor sectorului construcțiilor din mun. Chișinău. Partea a 3-a

VII.Executarea lucrărilor de construcție

Supravegherea procesului de construire este insuficientă. Inspectorii Agenția de Supraveghere Tehnică pot organiza doar controale palnificate, informarea beneficiarului, și nu mia des de o dată pe an.

2.Agenția de Supraveghere Tehnică (AST) este lipsită de împuterniciri de a monitoriza lucrările de construcții pe etape (faze determinante).

Supravegherea de stat în domeniul proiectării și executării lucrărilor de construcție este în parte reglementată de Legea 131/2012 privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător care prevede planificarea controalelor (anual).Conform Legii 131/2012 privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător, controalele inopinate pot fi inițiate doar dacă există pericol iminent pentru viață, sănătate, mediu etc. În cazul construcțiilor calificativul pericol iminent nu poate fi folosit.

Calitatea necorespunzătoare a lucrărilor și materialelor se răsfrînge negativ asupra rezistenței și stabilității construcțiilor, care, de regulă, poate fi afectată peste ani de zile în refultatul diferitor acțiuni: exploatare, alunecări de teren, tasări neuniforme, acțiuni climatice, cutremure de pămînt, accidente tehnogene.

Se confundă controlul calității lucrărilor care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor cu controlul respectării activității de întreprinzător. Necesită a face o diferențiere clară, pentru a exclude confuziile. Verificarea calității armării (lucrărilor în construcție), nu are nimic cu activitatea de întreprinzător.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
14 locuitori

Valea este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 14 oameni. Satul Valea a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.