16 october 2012, 10:02 views 4228
16 october 2012, 10:02 views 4228

Chişinăul și-a pierdut insulele

Primăria municipiului Chișinău a rămas fără un teren de un hectar și jumătate de pămînt. E vorba de insulele ”La izvor”. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție.

Despre acesta a anunțat șefa Direcției juridice, Diana Gurschi, în cadrul ședinței serviciilor municipale. Potrivit ei, instanța s-a pronunțat pe marginea acestui caz, chiar dacă a fost rugată să amîne ședința din motive întemeiate. Asta deoarece primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, era plecat într-o deplasare.

“S-a solicitat amînarea cu o săptămînă. Instanța a motivat că deplasarea nu este motiv de amînare și a respins acțiunea Primăriei”, a spus Diana Gurschi.

Auzul acestei informații l-a întristat pe edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, care a întrebat dacă mai există o altă cale de atac. Diana Gurschi însă a precizat că decizia CSJ nu poate fi atacată în altă instanță și este definitivă. Totodată, ea a spus că, chiar dacă Consiliul Municipal Chișinău va refuza să voteze pentru atribuirea terenului, conform regulamentului, terenul va putea fi luat de un executor judecătoresc. “La paștele cailor o să transmitem insulele. Lucrul acesta nu poate să rămînă așa. Insula nu poate fi transmisă cuiva care trage de sfori prin instanțe”, a spus primarul.

Menționăm că, anterior, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, nu a exclus că intenţia de privatizare a celor două insule din Parcul ”La izvor” este afacerea prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc.


Sursa: noi.md

Keywords:

Moldova , parc , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1495
Populația:
10196 locuitori
Logo

Rezina este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rezina. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Rezina se află la o distanţă de 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 10196 locuitori. Localitatea Rezina este atestată documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.