02 january 2013, 16:17 views 3934
02 january 2013, 16:17 views 3934

CMC nu se întruneşte nici azi în şedinţă. Chirtoacă: anul 2013 nu este unul simplu

Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă a anunţat acum cîteva minute, că nici astăzi aleşii locali din Consiliul Municipal din Chişinău nu se vor întruni în şedinţă. Potrivit edilului, de vină ar fi faptul, că aleşii locali nu au ajuns la un numitor comun în legătură cu ordinea de zi a şedinţei. Menţionăm, că printre proiectele, care urmau a fi examinate se află şi proiectul, privind numirea viceprimarilor, aprobarea bugetului municipal pentru 2013 ş.a

“Este evident, că se depun eforturi să avem majoritate, se reuşeşte într-o măsură mai mică sau mai sau mai mare. Situaţia care am avut-o la ultimele şedinţe evident că creează probleme, de aceea trebuie să reuşim să avem majoritate şi opoziţie. Sînt multe motive pentru care şedinţa nu poate avea loc. După cum se vede 2013 nu este un an simplu şi săptămîna curentă nu se dovedeşte a fi una reuşită” a spus Chirtoacă.

La rîndul lor, consilierii comunişti au criticat dur acţiunea primarului. Consilierul Valentin Todercan, a declarat că pe lîngă faptul că nu gestionează adecvat activitatea Primăriei, primarul se implică și în desfășurarea corespunzătoare a şedinţelor CMC. Todercan a spus că PCRM din CMC este împotriva discuţiilor pe culoarele primăriei.

“PCRM se propunţă categoric împotriva acestui stil de management în municipiu, dar şi a unei astfel de convocări. Cerem stoparea acestui haos şi pledăm pentru respectarea normelor” a spus Todercan.

Recent Oleg Cernei a declarat, că în CMC va fi creată o Alianţă, ca să fie posibilă aprobarea ordinei de zi. Totodată, ulterior comuniştii au declarat pentru NOI.md că consilierii neafiliați au fost cumpărați pentru a forma Alianța.
 

 

Sursa: noi.md

Keywords:

Chisinau , CMC , sedinta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3206 locuitori

Doroţcaia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Doroţcaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3206 oameni. Satul Doroţcaia a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.