02 august 2013, 09:28 views 7195
02 august 2013, 09:28 views 7195

Sute de chișinăuieni datornici la Termocom, ar putea rămîne fără apartamente

Aproape 1000 de oameni din Capitală ar putea rămîne fără apartamente sau automobile, pentru că nu şi-au achitat facturile la căldură. Alte aproape 700 de persoane nu pot scoate banii de pe carduri, după ce furnizorul de energie termică a cerut blocarea acestora. Termocom speră ca în acest mod va aduna mai repede plăţile restante.

Juriştii de la Termocom, anunță publika.md, însoţiţi de un executor, vizitează datornicii la domiciliu, după ce instanţa de judecată decide încasarea plăţilor pentru căldură.

În cazul în care Tatiana Sereacova nu va achita facturile pentru căldură, îi va fi sechestrat apartamentul. "Am acordat un termen de executare benevolă de încă de şapte zile pentru doamnă, pentru a anunţa rudele să o ajute să achite datoria la serviciile comunale", a spus executorul judecătoresc Viorica Onoi.

Reprezentanţii furnizorului de energie spun că datornicii vor fi obligaţi să achite plăţi suplimentare. "Este vorba de cheltuielile pentru acţionarea în instanţele de judecată, cheltuielile ce ţin ce executare. Toate acestea urmează a fi încasate la fel, din contul rău-platnicilor", a menţionat purtătorul de cuvînt SA "Termocom", Iuliana Boguşevschi.

Potrivit Termocom, aproape 900 de apartamente şi 75 de automobile au fost sechestrate pînă în prezent din cauza datoriilor la căldură.

Keywords:

Chisinau , localitati , preţ , datorii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
458 locuitori

Uşurei este un sat din cadrul comunei Răcăria, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 458 de oameni. Satul Uşurei a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.