01 october 2022, 12:00 views 2197
Piesa care reda sunetul ceasului de pe Arcul de Triumf s-a defectat. Responsabilii dau asigurări că problema va fi remediată
01 october 2022, 12:00 views 2197

Piesa care reda sunetul ceasului de pe Arcul de Triumf s-a defectat. Responsabilii dau asigurări că problema va fi remediată

În curînd, ceasul de pe Arcul de Triumf va anunța, din nou, prin sunet fiecare sfert de oră, precum și ora exactă. Regia „Autosalubritate", în gestiunea căreia se află, este în căutarea piesei necesare, pentru a da din nou „voce" mecanismului de pe monumentul de arhitectură de însemnătate națională.

Potrivit directorul interimar al Î.M. Regia „Autosalubritate", Igor Gîrlea, este vorba despre o defecțiune tehnică, care urmează a fi înlăturată: „Ceasul funcționează, el arată ora exactă, însă ar trebui să, și sune așa cum a fost anterior. Piesa responsabilă de sunet s-a uzat, pentru că mecanismul este destul de vechi, avînd deja 185 de ani. Cel mai probabil va trebui să găsim un meșter iscusit să confecționeze manual piesa la comandă".

Ceasul este unul mecanic și este repornit o dată la fiecare 25 de ore.

Arcul de Triumf este introdus în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău, parte a Ansamblului Catedrala Nașterii Domnului. A fost construit în anii 1840–1841, pentru a comemora victoria armatei ruse în războiul ruso-turc din 1828–1829.

Source: newsmaker.md

Keywords:

Chisinau , Ceas , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1300 locuitori

Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.