01 december 2022, 12:45 views 1804
Trei pasaje subterane din oraş au fost reparate
01 december 2022, 12:45 views 1804

Trei pasaje subterane din oraş au fost reparate

Trei dintre cele mai deplorabile pasaje subterane din oraş au fost reparate de Primăria Chișinău. Din veceuri publice, au fost transformate în treceri subterane comode pentru cetățeni.

Este vorba despre subterana de la Gara Auto de Sud, șos. Hîncești 145, subterana de lângă stația terminus al troleibuzelor nr. 9, șos. Hîncești 178 și subterana din preajma Ministerului Apărării, șos. Hîncești 86, transmite Noi.md.

De acum încolo oamenii pot merge în siguranţă prin aceste spaţii care anterior arătau ca nişte toalete publice.

Lucrările au fost efectuate în timp record şi au inclus: instalarea copertinelor la intrările în pasajele subteran, reparaţia scărilor, amenajarea rampei de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale, îndreptarea suprafeței pereților şi aplicarea teracotei, reparația tavanelor, instalarea sistemului de iluminare, curăţarea sistemelor de canalizare pluvială.
În total, costul lucrărilor a ajuns la 4,5 milioane de lei. În preajma subteranelor au fost schimbate stațiile de așteptare și instalat mobilierul urban.

Anterior ÎM Regia „EXDRUPO” a intervenit în zona din preajma acestor subterane cu decaparea asfaltului și așternerea altui strat, demontarea și montarea bordurilor noi, care au avut ca scop ermetizaurea tronsonului de drum, sub care se află pasajul, pentru a nu permite apelor pluviale să pătrundă și să degradeze pereții și fundația acestuia.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
388 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi din raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 388 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.