18 march 2013, 12:07 views 3716
18 march 2013, 12:07 views 3716

Află cînd Primăria va sista livrarea energiei termice

Locuitorii Capitalei vor avea în continuare căldură în calorifere. Autorităţile nu se grăbesc să anunţe încheierea sezonului de încălzire a blocurilor de locuit. Şi asta datorită temeperaturilor negative care sînt înregistrate noaptea.

"Ziceam, la şedinţa trecută, că poate e cazul să finalizăm livrearea agentului termic. Cu părere de rău, şi pentru săptămîna viitoare se prognozează temperaturi cu minus pe timp de noapte", a declarat viceprimarul Vlad Coteţ.

Totodată, funcţionarul spune că unii locuitori se plîng că este prea cald în locuinţe, dar autorităţile municipale nu pot interveni întotdeauna.

"Putem merge doar la reglarea prin utilajul instalat în fiecare bloc în parte. De la sursă, mai ales de la CET 2, nu putem regla atît de brusc diferenţa de temperaturi, astfel, urmează să reglăm căldura doar la blocuri. La cazangeriile gestionate de Apă-Canal putem regla chiar de la sursă. Au fost unele apeluri din partea locuitorilor, care se plîngeau că le este prea cald", a mai spus Vlad Coteţ.

Meteorologii prognozează că în următoarele zile vremea se încălzeşte uşor. Atît ziua, cît şi noaptea se vor înregistra temperaturi cu plus. 

Publika.md aminteşte că sezonul de încălzire a blocurilor de locuit din Capitală a început pe 29 octombrie.

Anul trecut, primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a dispus încheierea sezonului de încălzire 2011-2012 în municipiul Chişinău, de pe 19 martie, odată cu încălzirea vremii.

 

Sursa: publika.md

Keywords:

Chisinau , localitati , primaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1791
Populația:
9551 locuitori

Copceac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 57 km de municipiul Comrat și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 9551 de oameni. Satul Copceac a fost întemeiat în anul 1791.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.