17 january 2022, 14:45 views 2153
Un oficial din capitală a afirmat că varianta Omicron este dominantă în oraș
17 january 2022, 14:45 views 2153

Un oficial din capitală a afirmat că varianta Omicron este dominantă în oraș

Lucrătorii municipalității Chișinău vor fi obligați să poarte mască dacă sînt mai mult de doi în birou, transmite MOLDPRES.

În ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlcă, a solicitat reprezentanților structurilor municipalității să poarte corect masca sanitară și să oblige toți lucrătorii să poarte mască în cazul în care sînt mai mulți de doi într-un birou. „Obligativitatea purtării măștii este necesară deoarece varianta Omicron a coronavirusului este dominantă în Chișinău", a precizat acesta.

În același timp, oficialul a menționat că gradul mare de transmisibilitate a variantei Omicron a făcut ca în municipiu să fie introdus Codul portocaliu de alertă epidemiologică. „Deciziile Comisiei municipale de sănătate publică au scopul de a preveni răspîndirea pandemiei, portul obligatoriu de măști în toate spațiile închise, inclusiv birouri, stații de așteptare, magazine, transport public vine să reducă gradul de transmisibilitate al virusului ", a declarat sursa citată.

De asemenea, sursa citată a solicitat conducătorilor întreprinderilor municipale să urmărească rata de vaccinare în instituțiile pe care le conduc și să convingă angajații să se imunizeze. "Vaccinarea este cea mai bună măsură de prevenire a pandemiei de coronavirus", a conchis Gîlcă.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

coronavirus , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1494
Populația:
1908 locuitori

Zîrneşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîrneşti, Paicu și Treteşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1908 oameni. Satul Zîrnești a fost menționat documentar în anul 1494.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.