20 july 2023, 15:00 views 1070
Încă o construcție părăsită strică priveliștea unui sector al capitalei
20 july 2023, 15:00 views 1070

Încă o construcție părăsită strică priveliștea unui sector al capitalei

Încă un șantier s-a transformat într-o construcție în paragină. De mai mulți ani, locuitorii din Botanica atrag atenția asupra construcției nefinalizate a unei clădiri cu două etaje de lîngă viaduct, care strică aspectul înnobilat al sectorului capitalei.

Noi.md a expediat o interpelare către Pretura sectorului Botanica. Am fost informați că lucrările de construcție au început încă în 2006, urmînd să fie construit un pavilion comercial, dar, după cum vedem, din motive necunoscute, nu s-a realizat. La moment, autoritățile municipale ne informează că nu dispun de niciun document privind finalizarea construcției.

"Pretura sectorului Botanica a examinat solicitarea dvs. privind informații referitoare la șantierul abandonat de pe strada Zelinski 46. Vă informăm că construcția nefinalizată, amplasată pe terenul cu numărul cadastral 0100105027 din str. N. Zelinsk, 46, mun. Chișinău, este amplasată pe un teren privat.

În acest sens, vă informăm că lucrările de construcție a obiectului sus-menționat au fost începute în anul 2006 în baza autorizației de construcție nr. 697 din 19.09.2006 pentru construcția unui pavilion comercial, eliberată de Primăria municipiului Chișinău (șantierul respectiv a fost scos conservat din motive necunoscute).

Vă atragem atenția asupra faptului că, pînă în acest moment, la Pretură nu a fost înregistrat niciun document de autorizare legat de finalizarea acestei construcții".

De notat că acesta nu este primul caz în care un agent economic oprește construcția, iar clădirea capătă un aspect necorespunzător, în ea se acumulează gunoaie, dar și devine un loc pentru persoane fără domiciliu stabil.

De exemplu, mai devreme am scris despre terenul din același sector, situat pe bd. Traian 23/1.

Source: noi.md

Keywords:

construcție , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
282 locuitori

Cuporani este un sat din cadrul comunei Tigheci, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Cuporani a fost menționat documentar în anul 1835.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.