12 january 2023, 16:00 views 1679
În grădinițele din capitală, se va implementa un meniu-model unic
12 january 2023, 16:00 views 1679

În grădinițele din capitală, se va implementa un meniu-model unic

Din data de 1 decembrie curent, în instituțiile de educație timpurie din capitală, se va implementa Meniul-model unic, sezon (iarnă-primăvară).

Meniul va include 3 mese principale şi o gustare (dejun, gustare, prînz, cină), unde vor fi incluse calorii, proteine, lipide, glucide, notează Noi.md.

Meniul-model unic este elaborat în strictă conformitate cu prevederile Meniului-model recomandat de Ministerul Sănătăţii, fiind întocmit de către un grup de lucru (directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică), cu recomandările de rigoare a specialiștilor nutriționiști.

Implementarea unui meniu echilibrat în instituțiile de educație timpurie are rolul de a contribui la formarea unor practici alimentare benefice și la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Source: noi.md

Keywords:

grădiniţa , meniu , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
5297 locuitori

Olăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Olăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 27 km de orașul Ștefan Vodă și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5297 de oameni. Satul Olănești este menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.