24 march 2024, 13:00 views 548
La Chișinău va apărea o nouă sculptură
24 march 2024, 13:00 views 548

La Chișinău va apărea o nouă sculptură

De această dată, locuitorii capitalei se vor bucura de o versiune în miniatură a personajului din desenele animate, dar și nu numai – Pinocchio. Evenimentul de inaugurare va avea loc luni, 25 martie 2024.

Inițiativa instalării acestei sculpturi de bronz și granit a venit din partea Tatianei Besliu, traducătoare și profesoară de italiană. Creația a fost realizată de sculptorii Adrian Gramma și Constantin Marcu, transmite diez.

Pe Pinocchio o să-l puteți găsi în curtea Liceului Teoretic „Dante Alighieri” din Chișinău (clasele primare), strada Doina și Ion Aldea-Teodorovici 15/3.

Mărimea sculpturii este de 26 × 9 × 6 cm.

Pinocchio este un proiect educativ lansat cu scopul de a aduce mai multă culoare și valoare în curțile instituțiilor de învățământ, unde copiii să poată învăța și din artele vizuale, nu doar din cărți.

Pinocchio este „frate” cu Banca Giuseppe Verdi, un alt proiect al Tatianei Besliu. Pe aceasta o găsiți în curtea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Source: noi.md

Keywords:

Pinocchio , sculptura , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1791
Populația:
9551 locuitori

Copceac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 57 km de municipiul Comrat și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 9551 de oameni. Satul Copceac a fost întemeiat în anul 1791.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.