11 may 2013, 10:56 views 7987
11 may 2013, 10:56 views 7987

Un nou protest în fața Pimăriei Chișinău


Un nou protest în faţa Primăriei capitalei. După ce vineri s-au luat la pumni cu muncitorii unei firme de construcţii, mai mulţi locatari din sectorul Ciocana au venit astăzi să ceară explicaţii primarului Dorin Chirtoacă. Oamenii sunt nemulţumiţi că în apropiere de blocurile în care locuiesc pe strada Milescu Spătaru urmează să fie ridicat un centru comercial. În consecinţă, copiii vor rămîne fără un loc de joacă.

Manifestanţii au încercat să intre la şedinţa Primăriei, dar au fost împiedicaţi de poliţişti. În schimb, au reuşit să intre în biroul primarului, care i-a invitat la discuţii... afară.

Acţiunea protestatarilor, în frunte cu activista Maia Laguta, i-a nemulţumit însă pe unii trecători.

Ulterior, primarul a anunţat că deşi nu au fost depistate nereguli în activitatea companiei de construcţii, lucrările cu pricina au fost temporar sistate.

Precizăm că, la sfîrşitul săptămînii trecute, locatarii cîtorva blocuri din sectorul Ciocana s-au luat la bătaie cu mai mulţi muncitori care lucrau pe un şantier de construcţie din apropierea locuinţelor lor. În consecinţă, două persoane au fost internate în spital, iar şase, printre ei trei muncitori şi trei portestatari, au ajuns la secţia de poliţie.

Source: jurnaltv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
3200 locuitori

Lunga este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Lunga este este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga alcătuia 3200 de oameni în anul 2011. Satul Lunga a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.