11 june 2013, 12:45 views 11786
11 june 2013, 12:45 views 11786

S-a revenit la procedura veche de acordare a compensațiilor la căldură


Procedura de solicitare a compensațiilor pentru căldură s-a simplificat din nou. Cosumatorii nu mai trebuie să stea în rînd la Inspectoratele Fiscale de Sector după adeverințe despre venituri. Acum locuitorii orașului cu venituri mai mici de 1700 lei trebuie să prezinte documentele care li s-au cerut anul trecut, transmite tv7.md.

Potrivit șefului Direcției Locativ-Comunale și Amenajare Inspectoratul Fiscal nu face față cererilor pentru adeverințele despre venituri.

Petru Gontea, Șeful Direcției Locativ-Comunale Și Amenajare: «Locatarii au început a primi refuz de a primi așa certificate, cum că volumul este foarte mare. Noi am negociat cu FISC-l că ar fi bine să avem dreptul la accesul informației dar ne ciocnim cu o altă problemă, că locatarii nu ne-au permis dreptul să îi verificăm».

În aceste condiții, primarul capitalei a emis astăzi o dispoziție prin care consumatorii vor fi chemați să semneze un document care le va permite preturilor de sector să le verifice datele despre venituri deținute de Inspectoratul Fiscal. Procedura intră în vigoare mîine, iar la următoarea ședință a Consiliului Municipal se va propune ca modificare la decizia din 10 octombrie prin care s-au impus certificatele de la FISC.

Petru Gontea, Șeful Direcției Locativ-Comunale Și Amenajare: «O să începem a acumula acte în baza procedurii vechi, cu certificatul de la locul de muncă, cu o inscripție în cerere de la locatari că alt venit nu au și că ne permit accesul la informație să verificăm în timpul anului dacă nu au într-adevăr alt loc de muncă».

Gestionarii fondului locativ spun că măsura este absolut necesară întrucît ajung să beneficieze de compensații chiar și consumatorii cu venituri mai mari de 1700 lei, prezentînd certificatul despre salariu de la un singur loc de muncă, deși au afaceri sau un serviciu prin cumul.

Pînă astăzi circa 200 de persoane au cerut compensații pentru căldură. Anul trecut au beneficiat de ajutor 32 mii de familii. Cererile pentru compensații pot fi depuse oricînd, pe durata sezonului de încălzire.

Source: tv7.md

Keywords:

compensatii , servicii , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
2877 locuitori

Mărăndeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Mărăndeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2877 de oameni. Satul Mărăndeni a fost menționat documentar în anul 1847.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.