15 november 2013, 10:21 views 9483
15 november 2013, 10:21 views 9483

Problemele de mediu ale Chişinăului în „Cartea Neagră 2013”


Foto: moldova.org

Ideea de a edita Cartea Negară 2013 care să includă problemele de mediu ale Chişinăului a fost lansată astăzi, 14 noiembrie, în cadrul şedintei Coalitiei „Ziua Pământului - 2014", notează ecopresa.md.

Primele file ale Cărţi Negre 2013 vor fi scrise de către Organizaţia Teritorială Chişinău a Mişcării Ecologiste din Moldova. Ulterior, acestea vor fi completate de ceilalţi membri ai Coaliţiei.

Cartea Neagră 2013 va fi transmisă autorităţilor, cu scopul determinării acestora de a redresa starea mediului în municipiului Chişinău.

Potrivit lui Vladimir Garaba, preşedintele OT Chişinău a MEM, în cadrul şedinţei s-au iniţiat discuţii şi asupra unor actiuni comune cu prilejul Zilei Pământului, marcată la nivel mondial pe 22 aprilie. Programul de actiuni comune va fi discutat şi aprobat la următoarea sedinţă a Coaliţiei, în luna decembrie 2013.

În scurt timp, membrii Coaliţiei vor anunţa şi o conferinţă de presă, la care va fi expusă poziţia grupului faţă de ilegalităţile de mediu din capitală.

Source: moldova.org

Keywords:

Chisinau , ecologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.