21 november 2013, 15:48 views 10315
21 november 2013, 15:48 views 10315

RTEC pilotează un nou model de grafic al circulaţiei transportului public


Foto: ipn.md

Regia Transport Electric Chişinău (RTEC) îşi propune să instaleze în staţiile de troleibuz un nou tip de grafic al circulaţiei transportului public. Solicitat de IPN, şeful RTEC, Gheorghe Morgoci, a menţionat că astfel de grafice sunt în toate staţiile de aşteptare din Ţările Baltice şi din Uniunea Europeană.

Noul model reprezintă o construcţie cilindrică, care se roteşte şi pe care este afişat orarul de circulaţie a transportului public. Construcţia este fabricată din materiale rezistente, iar Gheorghe Morgoci speră că nu va necesita să fie schimbată atît de des ca în prezent.

O construcţie de acest fel a fost instalată pentru demonstraţie în staţia de troleibuz de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu", iar oferta a fost prezentată primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care va decide din ce surse va fi finanţat proiectul.

În oraşul Chişinău sunt 370 de staţii de troleibuz.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
494 locuitori

Elizavetovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Elizavetovca şi Boroseni. Satul Elizavetovca este situat la o distanţă de 12 km de oraşul Donduşeni şi la 251 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 494 oameni. Satul Elizavetovca a fost atestat documentar la 8 august 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.