05 july 2015, 16:38 Folk music views 12345
La Cahul a început campionatul tinerilor salvatori și pompieri (VIDEO)
Photo: provincial.md
05 july 2015, 16:38 Folk music views 12345

La Cahul a început campionatul tinerilor salvatori și pompieri (VIDEO)

Direcția situații excepționale Cahul a organizat Campionatul raional la sportul aplicativ a tinerilor salvatori și pompieri. Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul „Atlant" din orașul Cahul.

Campionatul a început cu alinierea echipelor, arborarea drapelului de stat și interpretarea imnului de stat. Echipele de copii cu vîrsta între 15 și 17 ani, de la 6 instituții de învățămînt din raion s-au întrecut la 3 probe: pista de 100 metri cu obstacole, stingerea focului și desfășurarea de luptă. Copiii au demonstrat rezultate deosebite, manifestînd motivație și interes față de pregătirea profesională a salvatorilor și pompierilor.

La finele probelor juriul, constituit din angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, au decis că cele mai bune rezultate le-au înregistrat elevii de la Liceul Teoretic „Ion Creangă", din orașul Cahul. Pe locul 2 s-au clasat elevii Liceului Teoretic „Ioan Vodă"din orașul Cahul, iar pe locul 3 în clasament s-au poziționat elevii Gimnaziului „Mihai Eminescu" din satul Crihana Veche, raionul Cahul. Echipele clasate pe locul 1, 2 și 3 au primit diplome de onoare și medalii și diplome de participare la eveniment.

Pentru cei prezenți la eveniment a fost instalat un cort unde primeau dulciuri și băuturi răcoritoare. O ambulanță SMURD era prezentă în teren, pentru a acorda ajutor în caz de necesitate. Evenimentul s-a încheiat cu înmînarea Cupei transmisibile campionilor și coborîrea drapelului.

Astfel de campionate se desfășoară în fiecare an, în toată țara, cu scopul de a antrena generația tînără în cît mai multe activități care au tangențe cu pompierii, dar și pentru a pregăti viitori salvatori.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.