29 december 2023, 11:00 Moldovan DJs views 2693
Care e adevărata cauză a morții lebedelor la Camenca?
29 december 2023, 11:00 Moldovan DJs views 2693

Care e adevărata cauză a morții lebedelor la Camenca? "Nu este gripa aviară"

Lebedele din Camenca nu au murit din cauza gripei aviare. Pur și simplu au mîncat nisip, a declarat Oleg Karpinski, directorul Centrului pentru protecția veterinară și sanitară.

"Dacă ar fi fost o boală, ar fi murit și alte păsări acvatice. Dar rațele, de exemplu, de pe aceleași bazine se simt perfect și nu au existat decese. Cauza morții lebedelor a fost confirmată prin analize de laborator", relatează rupor.

În urmă cu o săptămînă, locuitorii au găsit o duzină de lebede moarte lîngă rîul Camenca.

Reamintim, săptămîna trecută, la lacul Gidigich au fost depistate lebede cu gripă aviară. Primăria capitalei a raportat un focar de boală. La Chișinău a fost declarată o situație de urgență.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, trei focare de gripă aviară au fost confirmate în raioanele Sîngerei, Ungheni și Drochia.

Source: noi.md

Keywords:

lebede , Camenca , gripa aviara

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1076 locuitori

Coşcodeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobletici, Coșcodeni și Flămînzeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Coșcodeni a fost menționat pentru prima data în anul 1508 cu numele Flămînzeni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.