21 november 2016, 11:30 Music from the movies views 5632
Alegeri în Găgăuzia: Rezultatele preliminare
21 november 2016, 11:30 Music from the movies views 5632

Alegeri în Găgăuzia: Rezultatele preliminare

În primul tur al alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei, care s-au desfăşurat duminică, 20 noiembrie, au fost aleşi jumătate din cei 35 de deputaţi din legislativul de la Comrat. La urne s-au prezentat 52 mii 114 alegători, ceea ce reprezintă 42,8 la sută din numărul cetăţenilor cu drept de vot din autonomia Găgăuză.

Potrivit rezultatelor preliminare, în Adunarea Populară Găgăuză au fost aleşi 17 deputaţi, restul urmând a fi aleşi în cel de al doilea tur de scrutin, care va avea loc peste două săptămîni.

Deputaţii aleşi duminică în legislativul de la Comrat sunt: Grigorii Uzun, Ivan Arnăut, Valentin Gaidarji, Natalia Șoșeva, Nicolae Uzun, Grigorii Cadîn, Ilie Uzun, Nicolae Dragan, Dmitri Monastîrlî, Georghii Eftenii, Nicolae Ormanji, Serghei Zaharia, Dmitri Cebanov, Feodor Ianioglo, Vladimir Kîssa, Vitalii Cebanu și Elena Caramit, majoritatea fiind din partea PSRM.

În trei secţii de votare, nr.3 din Comrat, nr.5 din Ceadîr Lunga şi nr.10 din Vulcăneşti, alegerile nu au fost validate pe motiv că s-au prezentat mai puţin de o treime din alegătorii înscrişi în liste.

Alegerile în Adunarea Populară s-au desfăşurat în 35 de circumscripții uninominale, pentru cele 35 de mandate pretinzând 126 de candidate.

Source: ipn.md

Keywords:

Găgăuzia , alegeri , rezultate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1404 locuitori

Găuzeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Găuzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1404 oameni. Prima atestare documentară a satului Găuzeni datează din 12 aprilie 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.