29 june 2017, 17:12 Music from the movies views 5346
Găgăuzia va livra vinuri în Turkmenistan
29 june 2017, 17:12 Music from the movies views 5346

Găgăuzia va livra vinuri în Turkmenistan

Găgăuzia va livra produse vinicole în Turkmenistan.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi susținute de către bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, cu vicepreședintele Cabinetului de miniștri a Republicii Turkmenistan, ministru al Afacerilor Externe, Rașid Meredov, în cadrul unei vizite de lucru la Așhabad.

Potrivit Serviciului de presă al bașcanului, părțile au discutat un șir de chestiuni privind cooperarea, au stabilit direcții noi de perspectivă, precum și au făcut bilanțul proiectelor implementate.

La întrevedere, din partea găgăuză au participat adjunctul bașcanului pentru probleme sociale, Olesea Tanasoglo, și șeful Direcției principale relații externe a Găgăuziei, Vitalie Vlah.

În cadrul dialogului au fost discutate actualele aspecte ale cooperării Găgăuziei și Turkmenistanului. Astfel, s-a discutat exportul de produse farmaceutice din autonomie în Turkmenistan. În acest context, Rașid Meredov a specificat că această chestiune este monitorizată de el personal.

Părțile au acordat atenție posibilității livrărilor de produse vinicole pe piețele Turkmenistanului. Bașcanul l-a asigurat pe vicepreședintele Guvernului Turkmenistanului că Comitetul Executiv al Găgăuziei va acorda întregul sprijin necesar în acest sens.

Dialogul s-a mai axat pe mecanismul lansării unei fabrici textile pe teritoriul Găgăuziei cu suportul investițional din partea turkmenă.

Source: noi.md

Keywords:

Găgăuzia , vin , Turkemnistan

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1515-1525
Populația:
2098 locuitori

Tohatin este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buneţi, Tohatin și Cheltuitori. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Tohatin a fost menționat documentar între anii 1515-1525.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.