24 august 2022, 08:30 Music from the movies views 1318
În Moldova, un longeviv și-a sărbătorit centenarul, înconjurat de 11 copii și 36 de nepoți
24 august 2022, 08:30 Music from the movies views 1318

În Moldova, un longeviv și-a sărbătorit centenarul, înconjurat de 11 copii și 36 de nepoți

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a felicitat pe dl Ilia Staev din satul Congaz, care a împlinit vîrsta de o sută de ani.

Ilia Staev și-a sărbătorit centenarul înconjurat de 11 copii, 36 de nepoți și 52 de strănepoți. Longevivul a lucrat pe pămînt toată viața și consideră că munca fizică constantă este o garanție a sănătății bune. În ciuda vîrstei sale avansate, el păstrează claritatea minții și sănătatea bună.

Bașcanul autonomiei i-a urat eroului zilei multă sănătate și forță de spirit.

"Viața Dumneavoastră este istoria poporului nostru. Ați văzut și ați trecut cu demnitate peste greutățile despre care generațiile noastre nu știu. Prin munca dvs. ați contribuit la dezvoltarea satului natal, ați creat o familie puternică și numeroasă, ați crescut fii și fiice demne. Ați arătat un exemplu minunat de muncă dezinteresată și grijă sinceră pentru cei dragi. Prin astfel de exemple trebuie să ne educăm generația tînără", a spus Irina Vlah.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
21 locuitori

Chersac este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Chersac a fost menționat documentar în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.