17 december 2023, 14:00 History of dance views 1115
Locuitorii unei străzi din Codru au propria Veneție la poartă
17 december 2023, 14:00 History of dance views 1115

Locuitorii unei străzi din Codru au propria Veneție la poartă

Pe 28 iulie 2022, Noi.md scria despre faptul că locuitorii din strada Livădarilor a orașului Codru din muncipiul Chișinău se luptă cu morile de vînt după ce mai bine de doi ani primăria s-a apucat de reparația drumului.

La aproape un an și jumătate de cînd redacția noastră a realizat reportajul, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult. După ce le-a fost pus pavajul pe partea necarosabile, le-au fost instalate semnele de circulație, lucrările s-au oprit aici.

Drumul este plin de apă și noroi, iar locuitorii nici măcar nu pot ieși din case cu mașinile pentru că în cazul în care o fac riscă să se blocheze în mijlocului drumului.

Imagini video cu starea actuală a drumului, care arată ca o adevărată Veneție, au fost publicate pe o rețea de socializare chiar de o locuitoare din zonă.

Angela Mosoreti, spune că în mizeria dată stau din 2020.

”Sînt ani de zile de cînd stăm în glod. Nu putem să ieșim din ogrăzi de trei ani de zile. În 2020, în plină pandemie nu putea ajunge la noi nici măcar o ambulanță. Asta este Europa? Sînt trei ani, trei toamne, trei ierne de cînd stăm acest glod. Măcar pietriș să ne puneți ca să nu stăm în această mizerie”, spune femeia.

Anterior, la solicitarea redacției noastre, reprezentanții primăriei orașului Codru ne-au spus că mai e suficient timp pînă a da în exploatare drumul, întrucît, conform caietului de sarcini, lucrările de construcție au un termen de executare de trei ani.

„Lucrările au început conform ordinului de începere a lucrărilor, în martie 2020. Astfel, finalizarea lucrărilor este preconizată pentru luna martie 2023. Acest termen de 3 ani, se datorează lucrărilor complexe de construcție atît a drumului cît și a canalizării pluviale pentru două sectoare de străzi diferite. De asemenea, în proiectul obiectivului în cauză sunt preconizate lucrări de reparare și a altor străzi, denumirea obiectivului fiind axată pe cele mai importante dintre ele”, se arată în răspunsul autorităților trimis redacției noastre.

Sîntem în luna decembrie 2023, însă lucrările așa și nu au fost finalizate. Reprezentanții primăriei nu au răspuns la apelurile redacției pentru a veni cu o reacție.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
183 locuitori

Cîzlar este un sat din cadrul comunei Cneazevca, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Leova și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 183 de oameni. Satul Cîzlar a fost înființat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.