12 february 2015, 11:58 Styles of Moldovan dance views 9065
Un antreprenor din Ungheni a dezvoltat o afacere care deserveşte patru raioane
12 february 2015, 11:58 Styles of Moldovan dance views 9065

Un antreprenor din Ungheni a dezvoltat o afacere care deserveşte patru raioane

A reuşit să-şi construiască viitorul acasă datorită perseverenţei sale. Este vorba despre un antreprenor care a iniţiat o afacere profitabilă, accesând resursele necesare prin intermediul programelor europene de suport. Bugetul proiectului este de câteva milioane.

Ion Scutaru din oraşul Ungheni şi-a pus pe roate o afacere de toată frumuseţea. Datorită fondurilor europene pe care le-a accesat, acesta a reuşit să deschidă o spălătorie de haine,care deserveşte patru raioane. Acum 5 ani şi-a început afacerea cu o maşină de curăţat pernele, iar în prezent spălătoria sa nu cedează în faţa celor europene, fiind echipată cu cele mai moderne maşini de spălat, aparate de călcat sau materie primă ecologică, notează trm.md.

„Spălătoria era una destul de necesară pentru că la acel moment în oraş nu era asemenea spălătorie. Fiind la frontieră a fost o idee binevenită. Pas cu pas, am dezvoltat activitatea şi am mărit numărul de echipamente, spectrul de servicii", spune antreprenorul.

Pentru a reduce din consumul de energie consumată la spălarea textilelor, antreprenorul şi-a mai realizat un vis: a instalat un cazan care funcţionează pe bază de biomasă, dar şi baterii solare. Potrivit lui, consumul de energie s-a redus în jumătate.

„Ceea ce ţine de bateriile solare, cheltuielile s-au redus cu mai mult de 50 la sută. Cu cazanul de biomasă noi sperăm ca economia să fie peste 30 la sută", constată ion Scutaru.

În prezent, la întreprinderea lui Ion Scutaru activează 12 muncitori, care se declară mulţumiţi de condiţiile de muncă.

Bugetul total destinat asistenţei pentru dezvoltare oferită de Uniunea Europeană în anul 2015 depăşeşte suma de 2 milioane de euro.

Source: stirilocale.md

Comments

 (1)
  • #1 Anatol Reply Quote selected
    Не могу понять-или я дурак или дураки писали заметку о развитии бизнеса предпринимателем из Унген И вот почему:
    В создание бизнеса в котором занято ВСЕГО 12 ЧЕЛОВЕК только инвестиции Евросоюза превысили 2 млн евро  В переводе на леи это 40 000 000 леев или 3 333 333 лея на одного работника А теперь расчет
    За такие деньги можно выплачивать каждому рабочему на протяжении 27 лет зарплату в размере 10 000 леев в месяц и без всякого бизнеса  и работы   А сколько получают работники сегодня Не бизнес а анекдот для идиотов  А какова себестоимость услуг при таких только инвестиционных затратах Что-то здесь не так
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
879 locuitori

Stolniceni este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de locuitori. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.