17 january 2016, 13:30 Styles of Moldovan dance views 8456
Unghenenii au făcut un calendar excepţional pentru anii 2016–2017
17 january 2016, 13:30 Styles of Moldovan dance views 8456

Unghenenii au făcut un calendar excepţional pentru anii 2016–2017

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului de Dezastre, Primăria orașului Ungheni a organizat, la data de 14 octombrie 2015, Concursul de desen cu genericul „Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale", în cadrul căruia au participat elevii Școlii de arte plastice din Ungheni cu peste 60 de lucrări. Cele mai reprezentative lucrări fost premiate și se regăsesc în acest calendar pentru anii 2016–2017, care a fost scos recent de sub tipar.

Scopul Concursului de desen „Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale" la care au participat elevii Școlii de arte plastice din Ungheni a fost de a promova o cultură globală privind reducerea efectelor dezastrelor, inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor și pregătirea comunităţii împotriva dezastrelor. Copiii au reușit prin desen să prezinte riscurile naturale la nivelul orașului Ungheni și anume inundaţii, furtuni, secetă, îngheţ, ninsori puternice, polei, vânt, grindină şi fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren şi cutremure de pământ).

Concursul de desen a fost organizat de Primăria orașului Ungheni și Direcţia Situaţii Excepţionale Ungheni, cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Această publicaţie a fost editată şi publicată în cadrul proiectului „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor în Moldova".

Puteți vedea și descărca fișierul PDF de aici: Descarcă PDF

De asemenea, mai jos puteți vedea o galerie cu toate imaginile executate de elevii Școlii de arte plastice din Ungheni.

Source: provincial.md

Keywords:

calendar , 2016 , Ungheni , desen

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.