01 september 2024, 15:20 History of fine arts views 2404
Localitățile din țară, în care a nins cel mai mult
01 september 2024, 15:20 History of fine arts views 2404

Localitățile din țară, în care a nins cel mai mult

Cel mai mult a nins în zona de centru a Republicii Moldova, stațiile meteo de la CorneștiUngheni și Bravicea, Călărași înregistrînd cele mai mari valori ale stratului de zăpadă.

Activitatea PTF Leova a fost prelungită luni pînă la 21:30 pentru a permite trecerea frontierei a circa 15 mijloace de transport care au rămas înzăpezite pe teritoriul României, aproximativ 1500 m de la PTF Bumbăta, notează Noi.md.

Lucrările de curățare și presărare a materialului antiderapant au fost efectuate luni pe toate traseele naționale, regionale și locale, cu accent sporit în zona de centru a țării unde a căzut cea mai mare zăpadă.

Pe lîngă intervențiile de pe drumurile naționale și locale, polițiștii și salvatorii au intervenit și pe drumurile din capitală, unde mai multe mașini au rămas înzăpezite.

Source: noi.md

Keywords:

localitati , ninsori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.