Paterău Diamanta

Diamanta Paterău - interpretă de muzică populară şi romanţe. S-a născut la 26 aprilie 1984 în s. Sofia, r.Drochia. A studiat la Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga" din Chişinău (1999-2003) la secțiunea canto popular, apoi la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (2003-2007) în clasa profesorului Ion Paulencu. Din 2008 este solistă a Orchestrei de muzică populară „Folclor" a Filarmonicii Naţionale.

În 2001 a fost distinsă cu premiul I la Festivalul naţional de muzică populară „Tamara Ciobanu". Anul 2004 îi aduce Marele Premiu la Festivalul Naţional de Romanţe „Crizantema de Argint" şi Premiul I la Festivalul Internaţional de Romanţe „Crizantema de Aur" de la Tîrgovişte, România. În 2003 a înregistrat la Radio Moldova cu Orchestra de muzică populară „Folclor" piesele „La fîntîna părăsită" şi „Fă-mă, Doamne, o hulubiţă".

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.