29 iunie 2017, 10:16 Sănătate views 4201
Recomandări pe timp de caniculă
29 iunie 2017, 10:16 Sănătate views 4201

Recomandări pe timp de caniculă

Pentru a preveni acutizarea maladiilor cronice, dar și pentru a evita insolațiile și alte efecte negative ale caniculei, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău recomandă populației să limiteze durata plimbărilor între orele 10.00 și 18.00, să consume cât mai multă apă, dar și să poarte haine din fibre naturale și deschise la culoare.

Adulții sunt atenționați să supravegheze în continuu copiii și niciodată să nu-i lase închiși în automobile, nici când cred că vor lipsi puțin timp.

O recomandare pe vreme caniculară este să se renunțe la consumul băuturilor alcoolice, inclusiv a berii, dar și a băuturilor cu cofeină. E necesar să se limiteze utilizarea aparatelor electrocasnice și a luminii artificiale.

Angajatorilor li se recomandă să le ofere angajaților 1-2,5 litri de apă pentru fiecare și să le asigure pauze de 2-6 ore când temperaturile în mediul ocupațional nu pot fi reduse până la cele confortabile. Dacă temperaturile depășesc 28 de grade Celsius, activitatea este interzisă, cu excepția serviciilor de urgență.

Centrul de Sănătate Publică vine cu recomandări și pentru administrația publică locală. Sugestia este să instaleze puncte de distribuire gratuită a apei potabile și de acordare a primului ajutor în locurile publice aglomerate. Temporar se va interzice organizarea oricăror activități sub cerul liber între orele 10.00 și 18.00.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă valabil până la data de 1 iulie. În această perioadă maximele termice vor urca până la +37 de grade Celsius.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

sanatate , canicula , recomandari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
2020 locuitori

Obreja Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Obreja Nouă și Obreja Veche. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Obreja Veche a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.