Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Mărţişor

Colectivul a fost fondat în anul 1962. Serghei Ciuhrii a devenit conducător al colectivului în anul 1970.

Orchestra „Mărţişor” şi-a început activitatea pe lîngă Casa de Cultură a Tineretului de la Chișinău. În componenţa ansamblului sînt amatori de muzică populară, care au şi studii de specialitate în domeniu. Stilul acestui ansamblu e apropiat cu maniera tradiţională lăutărească. În repertoriu au intrat şi creaţii originale şi cîntece populare, create de orchestranții înşişi.

În componenţa orchestrei cîntă asemenea muzicieni cunoscuţi precum: vioristul G. Banariuc, țambalistul А. Golomoz, clarinetistul V. Golomoz, trompetistul V. Butucel, cîntăreţul C. Rotaru şi mulţi alţii.

Orchestra „Mărţişor” pe parcursul multor ani reprezintă cultura Moldovei în Bulgaria, Germania, Japonia, Portugalia, Spania, Cipru, Sudan, Madagascar şi în alte ţări.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1792
Populația:
2055 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.