Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Stratan Pavel

S-a născut la 11 noiembrie 1970 în localitatea Nișcani, raionul Călărași, Republica Moldova.

La doar 7 ani a cîntat pentru prima data la chitară pe scena de la şcoală. În anul 1983 a compus primele versuri. În anul 1996 are o prima experienţă scenică în calitate de scamator.

În anul 2000 a devenit student la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chișinău.

În anul 2002 a lansat primul său album „Amintiri din copilărie”, iar în anul 2003 - lansează în Republica Moldova „Amintiri din Copilărie Vol. 2”.

În august 2004 a lansat primul său videoclip la piesa „Eu beu”.

A obţinut mai multe premii: În anul 2004 - premiul „Hitul Anului 2004” (Moldova) pentru piesa „Eu beu”; trofeul revistei VIP magazin (Moldova) la categoria „Personalitatea anului 2004”; premiul Radio Bucureşti (România); premiul MTV (România), pentru cel mai bun debut; dublu CD de platină; premiul Special revista VIP (România). În anul 2005 - Premiul „Hitul Anului 2005” (Moldova) pentru piesa „M-am născut de ziua mea”. În anul 2006 - trofeul revistei „VIP magazin” (Moldova) la categoria „Personalitatea anului 2006”; premiul MTV (România), pentru cel mai bun album – „Amintiri din copilărie Vol. 3”.

Pavel Stratan a luat parte la mai multe concursuri de cîntec: „Mamaia”, „Sinaia Forever”, „Calatis”, „Cerbul de Aur 2005”.

A încurajat dorinţa fiicei sale Cleopatra de a cînta, promovînd-o şi aducînd-o în scenă la doar 3 ani – un alt mare succes al interpretului, compozitorului şi autorului de texte.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
3335 locuitori

Cotiujenii Mari este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotiujenii Mari, Cuşelăuca, loc.st.cf. Cobîlnea. Localitatea este situată la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3335 de oameni. Satul Cotiujenii Mari a fost menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.