Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Mugurel

În anul 1966 în Moldova a apărut ansamblul „Mugurel” dirijat de Valeriu Negruţi, solişti Maria Drăgan, Valentina Cojocaru, Vasile Marin, Anastasia Istrati, Lidia Bejenaru. În cei 8 ani de activitate au mai fost la pupitrul dirijoral Alexandru Vacarciuc, Mircea Oţel, Vasile Eşanu. Au mai activat instrumentiştii Nicolae Botgros, Petre Dabija, Ion Ciobanu.  Ansamblul a înregistrat cîteva programe de concert la Radio Moldova. Au realizat şi un film muzical. În anul 1974 s-a desfiinţat.

În anul 1987 orchestra de muzică populară „Mugurel” a fost înfiinţată de Ion Dascăl.  În componenţa acestui colectiv regăsim asemenea cîntăreți ca Zinaida Julea, Nicolae Glib, Mihai Ciobanu, Ioana Căpraru, Tamara Chiţaniuc, Ana Barbu, Constantin Rotaru, Dumitru Gheorghiu, Vlad Gheorghelaş, Ileana Ţurcanu, instrumentiştii Ion Buldumea, Timofei Rusu, Nicolae Robu, Valentin Golomoz, Sergiu Diaconu, Marcel şi Cătălin Dascăl.

Pe parcursul anilor de activitate artistică Orchestra de muzică populară „Mugurel” dirijată de Ion Dascăl a susţinut aproximativ 1000 de concerte în localităţile Moldovei. A realizat mai multe albumuri şi CD-uri cu solişti vocali şi instrumentişti, atît angajaţi ai orchestrei, cît şi invitaţi. Au fost realizate mai multe serate de creaţie şi spectacole de divertisment organizate de „Moldova-concert”.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
3285 locuitori

Măcăreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frăsineşti și Măcăreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3285 de oameni. Satul Măcărești a fost menționat documentar în anul 1497.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.