Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Cergă Tatiana

S-a născut la 12 mai 1984 la Chișinău, Republica Moldova într-o familie de jurişti. I-a plăcut să cînte de mică, aşa încît era nelipsită de la festivităţile de la grădiniţă, apoi de la şcoală. A urmat Şcoala de Muzică, specialitatea pian. Pe timpul, cînd era elevă a început să compună propriile cîntece. La vîrsta de 16 ani pleacă în România, se stabileşte întîi la Braşov, apoi la Bucureşti. Urmează Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, paralel participă la diverse concursuri, festivaluri, show-uri TV muzicale, printre care Festivalul de la Mamaia, show-ul TV „Bravo Bravissimo", la care cîştigă premiul secţiunii de dans şi premiul pentru «Cea mai buna voce feminină».

Se întoarce apoi la Chișinău în anul 2004, unde lansează piesele „Fără tine" şi „Aripi", cu care cîştigă premiul special la concursul „Doua inimi gemene", precum şi premiul I şi trofeul concursului „Steaua Chişinăului".

După cîteva luni Ivana începe colaborarea cu DJ Serge, astfel pe parcursul anilor 2004-2011 este solistă a formaţiei „Studio One", în ultimii ani alături de DJ Serge (cunoscut şi sub numele de Sasha Lopez), iar din anul 2010 Tatiana îşi începe cariera solo, luîndu-şi un nou nume scenic Ivana (inspirat de numele tatălui sau, Ivan). Dar încă concertează sub numele Tania Cergă şi nu exclude că proiectul cu Serge va continua, poate sub o altă denumire. Piesele Ivanei sînt în stilul clubbing, melodiile, fiind semnate de cunoscutul compozitor Gabi Huiban şi echipa Gala Records. Ivana îşi doreşte să facă şi alt gen de muzică, spre exemplu uşoară.

Îşi compune singură piesele, printre care hitul „Aripi". A avut o colaborare frumoasă cu Alex Calancea Band, Tania semnînd muzica şi textul cîntecului „Vreau înapoi iubirea!"

În prezent lucrează la videoclipul „Our love song", care este realizat în colaborarea cu Bas DJ.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1479 locuitori

Rotunda este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Rotunda și Hlinaia Mică. Satul Rotunda este situat la o distanţă de 15 km de orașul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1479 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Rotunda datează din anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.