Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Rudenco Boris

S-a născut la 16 martie în anul 1953 în satul Găvănoasa, Vulcănești, la sudul Moldovei.

În 1971 a absolvit Școală de Cultură „E. Sîrbu” din Soroca și Scoală medie de muzică „Șt. Neaga” din Chișinău.

A fost naist în Orchestra de muzică populară „Mugurel” și în Orchestra ansamblului de dansuri populare „Joc”. Din 1988 – lucrează în Orchestra de muzică populară „Lăutarii”.

A evoluat pe cele mai prestigioase scene ale Moldovei și lumii. A avut concerte la Moscova, Paris, Sidney, Bucureşti, Budapesta, Mexic, Amsterdam, Bruxelles, Atena, Harar şi multe altele.

A înregistrat la studiourile Radioteleviziunii creaţii nemuritoare, care au fost incluse în mai multe discuri − melodii populare „Mărunțica”, „Ciocîrlia”, „Sîrba de la Slobozia-Mare” ș.a..

În 1982 i s-a conferit titlul Artist Emerit din Republica Moldova.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1902 locuitori

Popeştii de Jos este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1902 oameni. Satul Popeştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.